Wednesday , May 22 2024

Stina Nordenstam – Parliament Square

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, V2, betyg: 0]

Jag skall erkänna att jag aldrig tillhört den del av befolkningen som helt urskiljningslöst hyllat Stina Nordenstam alltsedan debuten för 14 år sedan. Visst, jag erkänner att hon gjort en hel del bra låtar genom åren, och visst, jag måste också erkänna att ju senare plattor, desto mer uppskattar jag henne. Men det är ändå alltid med viss skepsis jag tar mig an en Nordenstam-låt.
Nya singeln “Parliament Square” från plattan “The World Is Saved” tillhör de låtar jag gillar. Det är en vackert nedstämd och jazzlik historia med gitarr, piano och saxofon. Det är känsligt och snyggt och bra, men räcker inte för att jag skall bli helt till mig. Helt till mig blir jag däremot i The Knifes obarmhärtiga remix. The Knifes tolkning förmedlar vita dukens bilder av ett ödsligt nöjesfält, av uppgivenhet och av sorg. Med marschtrummor och feta synthackord till sång med skruvad röst i sann Knifes-anda blir jag rörd till stumhet. Det är så känsligt, så skrämmande och så vackert på en gång att jag blir tokdeppig på ett riktigt skönt sätt. Ett mästerverk helt enkelt.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …