Thursday , April 18 2024

Plasticity firar 5 år med Alice in Videoland.

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Nu på fredag firar Göteborgsklubben Plasticity 5 år. Aldrig har klubben firat några jubileum tidigare. 1, 2, 3 och 4 år bara flög förbi hälsar grundaren till klubben Henrik Wittgren. Men nu är det alltså dags att fira.

Jubileumsfesten blir nu på fredag den 11:e februari.

På scen står populära bandet Alice in ideoland.
(Läs intervju under artiklar)

När de släppte sin debutskiva Maiden Voyage gjorde de en mycket bejublad spelning på klubben. Efter ett år med bra rotation på ZTV och en ständigt ökande fanskara har de nu uppföljaren på gång. Egentligen hade de inte tänkt att spela något mer innan det att albumet kommer ut. Gruppen hade till och med skrivit på sin hemsida att det inte skulle bli några mer spelningar, men när de hörde att Plasticity firade 5 år så gjorde de ett undantag. Trots många spelningar det senaste året är det nästan ett helt år sedan man besökte Göteborg (Sama 2004). Bandet kommer att bjuda på både nytt och gammalt material.

Kvällen till ära försöker sig klubben även på att ha en Videojockey.

Kvällens VJ: Gejke. ska försöka sig på att spela storbildsvideos live. Tidigare har man bara visat inspelat material, men nu ska man även kunna önska sin favoritvideo.

Det blir också hemliga tävlingar och överaskningar…

Till detta adderas även det vanliga som Plasticity brukar bjuda på.

DJ Pär serverar som vanligt den bästa blandningen av enkel synthpop till hård och komplicerad EBM. Welle:Erdball, Icon of Coil, VNV Nation, Depeche Mode, Mesh, Erasure, Elegant Machinery, Children Within, Kraftwerk, Assemblage 23, Skinny Puppy, Frontline Assembly, Statemachine, Daily Planet, Covenant, Die Krupps, Ministry, Invinsible Spirit, Page, Psyche, Project Pitchfork, SPOCK, Front 242, Nine Inch Nails, Yazoo, Men Without Hats, Devo, Indochine, De/Vision, Visage, Beborn Beton, And One, Melotron, Hocico, Evils Toy, Apoptygma Berzerk… och ja.. några till…

Fredagen den 11:e februari
Plasticity firar fem år!
Live: Alice in Videoland
DJs: Pär + gäster
VJ: Gejke
Öppet: 17.00-03.00
Happy hour till 22.00!
Tävlingar, Överaskningar mm.
Ålder: 18 år
Plats: Kompaniet, Kungsgatan 19, Göteborg

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …