Alice in Videoland – – Utan bröderna Lundgren

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Jahnstedt)

Förra årets succéband Alice in Videoland är på gång igen. De slog igenom med dunder och brak sommaren 2003 då de också prydde Zeros framsida. Vid SAMA galan ifjol sopade de hem årets nykomling men sedan dess har det varit tyst.

Från början bestod AIV (Alice in Videoland) av Toril Lindqvist, Anders “Alex” Alexander och bröderna Anders och Calle Lundgren. Det dröjde dock inte så länge innan Anders lämnade bandet och ersattes av basisten Johan Dahlbom. Nu verkar även Calle lämnat bandet för gott, så jag tog kontakt med Alex för att uppdatera mig lite om läget.

– Calle valde att lämna bandet av personliga skäl. Vi vill dock inte överdramatisera det och vi lämnar alla dörrar öppna för honom i framtiden.

Just nu befinner sig gruppen i studion blir det några förändringar nu när Calle inte är med längre i låtskrivandet?

– Förändringar blir det, men det är svårt att säga exakt hur det kommer låta. För tillfället är bara hälften av låtarna inspelade. Man kommer definitivt känna igen oss men samtidigt kommer det låta fräschare, sexigare och lite mer dansant än tidigare. Vi har försökt skala av låtarna och göra dem lite tydligare. De låtarna jag nu pratar om har jag och Toril skrivit men vi kommer även att jobba och skriva låtar ihop med Calle, så helt bortkopplad är han inte.

Så när tror du att skivan kan ligga ute i skivdiskarna?

– En ny singel beräknas släppas i april och albumet efter sommaren.

Alex producerar skivan i sin egen Klinga studio i centrala Malmö. Den största skillnaden mot tidigare blir alltså vilka som kommer stå på scen. Jag frågar Alex om de letar efter en ny keyboardist eller om de hittat den rätte?

-Han heter Dominique avslutar Alex.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …