Backlash lanseras i USA och jobbar på ny skiva

Electropopbandet Backlash har skrivit kontrakt för den amerikanska marknaden med WTII Records. I vår släpps det SAMA och Manifest-nominerade albumet “Heliotrope” i USA, men innan dess släpps singeln “Lodestar EP” på den internationella marknaden. “Lodestar EP” innehåller fyra mixar av titelspåret, bl a en mix av Anders Eliasson från Lambretta (ex Page och Shanghai). Förutom titelspåret bjuds man som köpare på nya mixar av “Purity for a Sinner” och “Splinter” samt den helt nya låten “Man of a Different Mould” i en exklusiv remix. Backlash har även skrivit avtal för GAS med tyska Epopland där skivan släppts under hösten 2004. Gruppen är nu i studion för att jobba med en uppföljare till “Heliotrope”.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

KÅRP – “Greasy Makeup”

Det Göteborgsbaserade musikkollektivet KÅRP, som beskriver sin musik som “dödsdisco”, är tillbaka med en ny …