Saturday , June 22 2024

Power Solo – It´s Raceday…And Your Pussy Is Gut

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Crunchy Frog Recordings, betyg: 0]

Inte sedan D.A.D´s debutplatta, då de hette Disneyland After Dark, har jag blivit så här glad över ett album från grannlandet Danmark. Linjen mellan humoristisk rockmusik och buskis är millimeterfin. En balansgång som många misslyckats med, men Power Solo dansar fram på linan med samma självklarhet som en alkis står utanför bolaget på förmiddagen. Med sin brygd av rock n roll, country, rockabilly, mexicana, träskblues och fräckhet levererar grabbarna från Kronjylland med sådan lätthet och finess att man både fascineras och skrattar. Inte åt dem, utan med dem! Trion svänger nämligen ofantligt, de är originella ut i fingerspetsarna och trots att musikstilarna är gamla som gatan känns de både fräscha, läckra och kul i Power Solos tappning. I dessa tider av depressionsrock, enformig tråktechno, ångestladdad hyperintelligens, bäcksvart dödsrens och stilsäker designerpop landar Power Solo som en befriande bomb av ren, pur glädje och livslust i cd-spelaren. Belackarna må kalla dem ytliga, förståsigpåarna kan kritisera dem för att de leker så hänsynslöst med traditionella genres och griniga gubbar kan avfärda detta som ungdomligt oförstånd, men vem bryr sig? Power Solo rockar, man blir uppåt av deras gungande mischmasch och det kanske inte är fint nog för vissa, men då har dessa personer inte heller förstått vikten av vanlig, enkel livsglädje. Den viktigaste gnista en människa kan ha. The Cramps, Captain Beefheart, Deltahead, Screaming Jay Hawkins, John Lee Hooker och Waylon Jennings skulle säkert älska det här, allihop!

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …