Thursday , April 18 2024

Mysterymen – Everything but an Answer

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Disko B, betyg: 0]

Man kan inte klandra Mysterymen för annat än just mystiska. För deras Gary Numan influerade Slo-mo techno sound är väldigt svårt att få grepp om, då de ändrar sin stil rakt igenom. Man pusslar ihop många olika stilar och får fram ett gediget eget sound, som kan tilltala alla som gillar elektronisk musik.

“Everything but an Answer” är en skön historia, där man mixar gammalt med nytt. Låtarna har en skön elektronisk touch och utbudet av stilar varieras. Mysterymen spelar upp ett brett register av låtar och visar att man kan variera de analoga syntarna på ett effektivt sätt. Atari-vocoders används flitigt på denna CD, ibland känner jag att detta begrepp känns överskattat och används allt för ofta av band som inte kan sjunga. Mysterymen bevisar på denna CD att de kan sjunga och inte alls hade behövt använda dessa onödiga vocoders. De bästa spåren på “Everything but an Answer” är “Space Attack” som skulle kunna var hämtad från vilket S.P.O.C.K. Album som helst, “It´s Real” som har fått en mjukare electro touch och “It Feels Nice” där man vekligen gör rätt för sitt namn Mysterymen. Låten är i stort sett instrumental, där man bygger upp ett fartfyllt ljudlandskap som hela tiden byter skepnad. Allt med perfekt timing.

Mysterymen har gjort ett fullt godkänt electro- album som inte bara vänder sig till gamla Gary Numan fans, även tex. Chemical Brothers och Kraftwerk fans kan finna godbitar som passar dem.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …