Wednesday , February 21 2024

Mindware – Shut it Down

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Sequenced Sonic Interference, betyg: 0]

Tyskarna bara fortsätter att spotta ut elektronisk musik. Många av dessa releaser är helt ointressanta, fast ibland händer det faktiskt att det släpps en CD som är intressant. Mindwares nya release “Shut it Down” är just en sådan. Mindware väljer här att utmana och ge sig i kast med den snart utdöende EBM genren.

Mindwares “Shut it Down” platsar väl inte bland de mest klassiska verken, men den fyller ändå sin funktion som ett bra komplement till den övriga samlingen, där man redan hittar Front 242 och Fronline Assembly. “Shut it Down” doftar på sina ställen väldigt mycket 80-tal och det märks att bandet har hämtat mycket av sin inspiration från en av genrens allra största, Bill Leeb. Samplingar från filmer avlöser varandra, vilket i slutända känns väldigt överflödigt. Dessa kunde användas mindre flitigt, utan att det känns som ett måste som bandet kastar in lite varstans för att fylla ut luckor i produktionen.
Mindware lyckas att variera tempot igenom hela plattan, vilket gör den mer intressant, vi har lugna “Restrait” för att sedan övergå till mer tempo i “Shut it Down”. Bandets stora hit är “Regenerate” som levereras i två versioner.

Med en lite tajtare produktion och ett låtmaterial som håller hela vägen, kan “Mindware” utmana de stora banden inom en snar framtid. Vill man komplettera sin EBM-samling, då kan detta vara något för dig.

Om Webbmaster

Kolla även

Dollar

Kan ett nystartslån vara vägen till en ny musikstudio?

Att starta en musikstudio är en dröm för många producenter och ljudtekniker, men finansieringen kan …