Man. Machine. Industry – This Time We´re Dead For Sure

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Demo, betyg: 0]

Sex nya spår från Man.Machine.Industry där tre spår (“Virus in your soul”, “No trust” och “Why heroes fade away”) är nya och de andra tre (“The machine”, “Care, trust, love, lust” och “I am the new Jesus”) är nyinspelningar av låtar från debutplattan Mention.
Utan att ha hört M.M.I. tidigare hade jag inga som helst förväntningar på vare sig bandet eller skivan när den stacks i min hand under nyårsnatten på stockholmska hårdrockklubben Kool Kat. En desto större överraskning att höra den således. För detta är riktigt bra och elak industrimetal av modernt snitt. “Virus in your soul” inleder stenhårt och “The machine” är en ursinnig urladdning av glödhett hat. Nej, det här är knappast någon ljus eller lycklig platta. Däremot har ilskan och mörkret placerats i ett musikaliskt sammanhang som fungerar utmärkt. Utan det nödvändiga sväng som dessa låtar har, skulle upplevelsen troligtvis inte kännas så givande som den gör. Nu blir This Time We´re Dead For Sure både spännande och varierad. Ett höjdarspår som “Why heroes fade way” måste bara höras – jag älskar kören – och det är ett stort plus att texterna hörs så tydligt. Många gånger dränks budskapet i ljudmassorna inom den här genren, men M.M.I. lyckas lyfta fram den misantropiska lyriken och avslutande “I am the new Jesus (bleed for me and weep)” är en lika läskig som fascinerande historia med stark refräng. Kanske är den cd´ns allra starkaste spår, bland ett flertal andra höjdpunkter

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …