General Patton Vs. The X-Ecutioners – General Patton Vs. The X-Ecutioners

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Ipecac Recordings, betyg: 0]

Mike Patton, som vi minns från Faith No More och Mr. Bungle har många järn i elden. Nu för tiden är han engagerad i Fantomas, Tomahawk och pseudonymen Peeping Tom. Dessutom har karl´n nu slagit sig ihop med The X-Ecutioners som består av Bob Swift, Roc Raida och Total Eclipse. Plattan är utgiven på Pattons eget bolag Ipecac Recordings, vars logga när man går in på hemsidan, föreställer en spyende baby. Coolt? Nja…Lite omoget va?
Förvänta er inget nytt Faith No More här bara. Förvänta er inte ens någonting som påminner om gruppen. Det Patton och the X-Ecutioners skapar tillsammans är nämligen en irriterande hiphop-variant som bygger på tusentals samplingar, experiment vid klippbordet och snuttar från både det ena och det andra. Det finns väldigt få sammanhållna låtar här. Ännu färre melodier. Inga överdrivet minnesvärda grooves heller. Bara ett jävla sammelsurium av puzzelbitar som skapar frustration efter en stund och slutligen uttråknad. Till detta tycks något anti-våldstema råda som en röd tråd i lyriken och jag vet inte ens om detta ska uppfattas som kul eller smart. Men vad spelar det för roll, när det mesta låter ointressant? Med tanke på de fina alster Patton en gång levererat i tidigare grupper och konstellationer så känns detta som bortkastad talang. Det här kriget förlorar General Patton så det stänker blod och tarmar ur högtalarna.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …