Wednesday , May 22 2024

Bucc – Independunt Perfekshun

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Recordnet/ Stockbeatz Productions, betyg: 0]

Rez från Rinkeby i Stockholm har producerat, mixat och mastrat Buccs uppföljare till Back To Square One och det är periodvis riktigt stark hiphop som Independunt Perfekshun erbjuder. Låten “One” är nog en av de grövsta textmässiga uppgörelser jag har hört på temat: man-blir-övergiven/lurad-av-kvinna-och-han-hatar-henne-intensivt. Det är svårt att ta ställning till en sådan text, men en sak är säker: man kan inte undvika att bli berörd.
I andra spår som “Pharell Williams”, där soulgruppen med det passande namnet Soulburnz medverkar, är det snarare soul än hiphop som dominerar och “Scarecrow” kombinerar dessa genres. Själv föredrar jag dock de hårdare och soul/pop-befriade hiphopspåren såsom “Death kiss” med sitt raka groove och den snygga bakgrundsmusik som ackompanjerar Buccs rap. Även “White widow” är en cool låt där musiken skapar en stämning med samma spänning som i en bättre blaxplotationrulle. “Ghost” featuring Houston-rapparen Stress innehåller samma intensitet och mörka känsla. Mycket smakfullt. Och nog påminner Bucc en del om Eminem i “Had it all”. Independunt Perfekshun är med andra ord – på gott och ont – en varierad platta som, om jag har förstått saken rätt, inte finns tillgänglig i alla affärer.
Bucc tycks vara så underground att han delvis säljer sina plattor själv, men Independunt Perfekshun kan beställas via www.recordnet.se så gör det.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …