Amon Tobin – Splinter Cell – Chaos Theory (Soundtrack)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Playground Music/, betyg: 0]

Den här samplern innehåller tre spår som ska fungera som soundtrack till den tredje upplagan av dataspelet Splinter Cell. Ubisoft överlät jobbet till Amon Tobin som själv säger att han har skrivit musiken med tanken att den ska passa en Dario Argento-film. Således är det snarare tre stämningsskapare än låtar som presenteras här. Musiken är framställd på främst akustiska instrument som sedan elektronifierats. Faktum är att det ser mer spännande ut på papper än vad det låter i realiteten. Kanske fungerar det här alldeles utmärkt till spelet musiken är ämnad för, men att sitta hemma och lyssna till resultatet utan att vare sig spela dataspel eller ha någonting att titta på, känns mindre intressant. Första spåret, “The lighthouse”, är mörk, skräckinjagande och påminner mig om inledningen till Exorcisten, men med en massa slagverk. “Theme from battery” är mer sansad, fylld av märkliga effekter och avslutande “El Cargo” är mer av en låt, men den gör mig bara stressad. I min värld går detta bort helt.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …