Thursday , December 7 2023

Megadump – Polarity

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Sequenced Sonic Interference, betyg: 0]

Megadump är ännu ett tyskt futurepop-band som lyckas att tråckla ut en cd som låter precis som allt annat. Det är precis som vanligt, bra refränger, tung bas och en synthslinga som går om och om igen.

Jag vill varken säga att Megadump är bra eller dåliga, men de tillför inte futurepop genren något nytt. Megadump har dock en mörk sida som är defintivt mer intressant än den futurepop bandet försöker sig på allt i mellan åt. I låtar som “Regret” och “P.O.B” visar bandet att de kan skapa en gnista som saknas i de utmjölkade futurepop- låtarna. Man behåller den tunga basen och de hårda trumbeatsen för att förena detta med sångarens råhet. Det här är något som bandet behärskar och kan slå sig på bröstet för. Den linjen borde bandet ha följt rakt igenom “Polarity”. Antagligen är efterfrågan efter futurepop fortfarande väldigt stor i Europa och Megadump säljer helt enkelt ut sig. Tyvärr behärskar man det inte den genren riktig utan man får till något som känns halvdant.

När futurepop- vågen har lagt sig, tror jag att Megadump är redo att kliva ur garderoben och spela den musik de själva vill, utan att kladda till det som de gör på “Polarity”.

Om Webbmaster

Kolla även

Radar och Josefin Berger skapar magi i Pappa Kapsyls julsaga

Karl-Bertil Jonssons julafton, Grinchen, Tomten är far till alla barnen, Fanny och Alexander, Musses jul …