Wednesday , November 29 2023

Peter Bjorn and John – Falling Out

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Planekonomi, betyg: 0]

När Peter Bjorn and Johns självbetitlade debutalbum kom ut 2002 så var det många som öste superlativ över dem. Nu kommer det nya albumet Falling Out och denna gång på det lilla skivbolaget Planekonomi, som även ger ut album med “fyllskallen” Mattias Alkberg.

Albumet börjar bra med några säkra poplåtar i skön indiestil. Bland annat “Money” som gästas av skönsjungande Ellekari Larsson från The Tiny, som kompletterar sångaren Peter Moréns röst utomordentligt väl. Albumet består av melankolisk indiepop med influenser från 60-talet. Låtarna är varierade, ibland mjuk len pop som i “Start Making Sense” men oftare lite rockigare pop som The Concretes-covern “Teen Love”. Falling Out är ett spännande album som avslutas med, “Goodbye, Again Or”, en Beatlesinfluerad poplåt inspelad genom en mobiltelefon. Säga vad man vill om det, men annorlunda är det och faktiskt så känns den rätt så skön som den är och den hade knappast tillfört något extra som inspelad på vanligt vis.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: The Mobile Homes - Tristesse

The Mobile Homes – Tristesse

The Mobile Homes är en populär synthgrupp och det är lätt att förstå varför. De …