Thursday , April 18 2024

Various Artists – The Iron Force – Metal Compilation Vol 1

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Risestar Music, betyg: 0]

Den här samlingen från Risestar är uppdelad i två kapitel: det första som kallas the black legions och det andra som döpts till the iron force. Tillsammans innehåller dessa två kapitel arton grupper som framför varsin låt och skivan ger en bra bild av Risestars band och produktion under de 80 minuter cd´n ljuder. De första elva grupperna härjar inom death- och blackmetalfacket, medan de sista sju är inriktade på power- och heavy metal. Grupperna kommer från Tyskland, Sverige, Australien, Italien, England, Belgien, Portugal och Frankrike. Vill man jämföra hur ny hårdrock från olika länder kan låta kan man alltså roa sig med det till den här plattan. Inledningsvis drar det igång på full patte med tyska Suidakra och deras låt “Trails of gore”. Italienska No More Fear gör en snygg och varierad låt och australiensiska Enforce kickar hårt i “Sick, sick, sick”. Mindre kul är bidragen från Arum och Gutworm. När det gäller andra kapitlet regerar svenska Steel Attack med “Enslaved” och franska Moonstone med sin “Mindlord”, medan tyska Sky´s Shadow låter mesiga och amerikanska A Lower Deep framför en trist bagatell. Några under av originalitet ska jag väl inte påstå att samlingen bjuder på, men det mesta är allt ifrån okay till utmärkt. Naturligtvis finns det spår som känns mindre nödvändiga men i slutänden är det den personliga smaken som avgör och jag skulle tro att de flesta kan hitta någonting av intresse här.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …