Thursday , June 20 2024

Soulshine – Let Me Dream

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Succubus Records/ Risestar Music, betyg: 0]

Finska gothinfluerade metalbandet Let Me Dream inleder Soulshine med knaster och stråkar innan maskineriet drar igång och öset börjar på allvar. Soulshine är bandets tredje fullängdare och ännu ett styrkebesked från vårt grannland, som under senare år lyckats producera så många excellenta band inom den hårdare rockens ramar.
Let Me Dream gav ut sin första fullängdare redan 1995 och har sedan dess varit skivaktiva, även med singlar och en mini-cd. Trots det har jag tidigare missat dem. Desto roligare att höra bandet nu. Tuukka Koskinen blandar väsande growlsång med en mörk, fyllig och melodiös stämma som ger samma schizofrena intryck som King Diamond. Dock utan danskens faiblesse för falsett, men med samma önskade vokala variation. Någon direkt operasång handlar det inte om, men man får ändå den tunga operakänslan då sången samt fläskiga keyboards och snygga gitarrfigurer resulterar i en låt som “Domain of despair” – en låt som är minst sagt bombastisk. Let Me Dreams mörka hårdrock pumpar för övrigt på relativt fort, men samtidigt väver musikerna in låtarna i snygga melodier och skapar dessutom utrymme för oväntade moment och infall. Let Me Dream undviker således att bli enformiga, trots att samtliga nio spår är både mörka och rätt pompösa. Skriver de ännu starkare låtmaterial till nästa platta kan den mycket väl ta dem högt ovanför underjorden .

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …