Placebo – Once More With Feeling (Videos 1996-2004)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[dvd, Virgin / EMI, betyg: 0]

Det har blivit dags för Placebo att summera karriären, videomässigt sett. Once More With Feeling innehåller samtliga videor till singelsläppen från den moderna androgynrocktrions fyra studioalbum. Ett fåtal extravideor i form av videoprojektioner från tidigare turnéer och ett par liveframträdanden är bonusmaterial. Dessa undviks dock gärna, på grund av deras nästan mediokra kvalitet. Däremot är den nya, ytterst angenäma singeln “Twenty Years” ett mer tacksamt bonusalster. Det är även rätt kul att få höra när bandet pratar om videorna på ett medföljande kommentarspår.

Placebo kan stoltsera med en rätt gedigen singelsamling, men kvalitén på videorna är inte alltid den bästa. Det är ofta en putandes Brian Molko i rampljuset och de periferiska Steve Hewitt och Stefan Olsdal som medverkar i oengagerande band-spelar-inför-kameran-videor, som utspelar sig i märkliga miljöer som ovanpå en jätteparabol eller inuti en stor latexkub. Det finns dock ett par som står ut estetiskt sett; den chica hotellvideon till “Taste In Men” och slowmotionhistorian till “Pure Morning”.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …