Tuesday , April 16 2024

Kill The Romance – Kill The Romance

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Independent/ Risestar Music, betyg: 0]

Det är tung, melodisk dödsmetal de fem finnarna i Kill The Romance levererar på sin första riktiga platta. Före den här har de bara gjort två demos, men med tanke på att bandet inte startade förrän 2004 är det raskt marcherat. Medlemmarna har dock lirat i andra konstellationer under en längre tid, vilket förklarar att resultatet låter så samspelt och färdigt.
Sångaren Ville Hovi kombinerar growl med ren sång och bortsett från aggrourladdningen i “New world man” bjuder gruppen på rätt saftigt fläsk i spår som “Pulse of negative”, “Inner cell” och “My savior”.
Jag kan inte påstå att bandet särskiljer sig märkbart från många andra inom genren, men de har en vildsint attityd och en brutal intensitet som ger en välbehövlig energikick så här i mörkaste vintern. Dessutom har Kill The Romance konstruerat schyssta refränger i de tre första spåren och det händer en hel del musikaliskt, utan att framstå som splittrat. Frågan är bara om bandet kommer att hålla för en fullängdare. Med tanke på den mindre roliga, avslutande låten känns det lite osäkert, men fortsätter de att lägga krutet på tyngd och melodier så kan fullängdaren vara värd att se fram emot den. Jag väntar med spänning.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …