Wednesday , April 17 2024

V/A – Infacted Vol. 1

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[samling, Infacted-Recordings, betyg: 0]

Infacted-Recordings är ett bolag för elektronisk musik skapat 2003 av medlemmar från Lights of Euphoria. Nu har de samlat bolagets artister på denna samling och bjuder då på såväl outgivna låtar som nya mixar. Bland de namnkunnigare artisterna hittar vi Namnambulu, Iris, Unitary och State of the Union.

Det mesta går åt synthpophållet, och större delen av samlingen saknar musikalisk variation. Efter några genomlyssningar blir jag helt enkelt uttråkad. Inte en enda gång får denna skiva mig att ens fundera på att ta en närmare titt på låtens ursprung och dess artist, vilket måste ses som ett mycket dåligt tecken om man vill marknadsföra sitt skivbolag. Även SAMA och Sverigeaktuella Iris som annars har ett mycket starkt låtmaterial representeras här av en svag låt i form av “Vacant”.

Det enda som höjer denna samlings attraktionsvärde är det outgivna material som finns och skulle kunna motivera samlare till ett köp. Annars vet jag inte vad som skulle kunna vara en morot för att införskaffa albumet.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …