Friday , December 9 2022

Pain – Same Old Song

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[singel, Universal, betyg: 0]

Dalmasen bakom Pain heter, som de flesta säkert känner till vid det här laget Peter Tägtgren. Jag vet inte om “less is more” är ett mantra som Tägtgren aldrig har hört talas om eller om han bara struntar i det men i vilket fall så har han gjort det till sitt skötebarns signum. Det är just det bombastiska kaka-på-kaka koncept som är Pain. Melodier, powerefränger och fläskiga syntmattor som svävar över kväljningstjocka gitarrmattor. “Same Old Song” är inget undantag även om den aldrig känns lika självklar som tidigare listplaceringar som “Shut Your Mouth” och “Just Hate Me”. Bombastiskt, teatraliskt och melodiöst.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Morabeza Tobacco - Shadow Of The Cherry

Morabeza Tobacco – Shadow Of The Cherry

Morabeza Tobacco består av Gustav och Vanilla. De albumdebuterade 2019 med en självbetitlad platta och …