Parker – Grandessa Tissen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[album, Parker Records/Dead Frog, betyg: 0]

I härdigt posande och i ständigt skydd av sina solglasögon levererar Parker fortfarande lättuggad och trivial popmusik. På Parker’s fjärde fullängdare, “Grandessa Tissen” har det smugit sig in en melankoli som på deras tidigare album lyst med sin frånvaro. Musiken är mognare och mer genomtänkt den här gången. Tidigare tuggummipunkdängor som “Let’s Go to Bed” och “Wham Bam Bam” är utbytta mot ett mer utsmyckat och sofistikerat sound och släktskapet med Debbie Harry och hennes Blondie känns tydligare än någonsin

Eva Parker’s våldsamma texter om att krossa forna älskares (?) huvuden med teve-apparater för att sedan hänga upp det på vägen allt medan hon sjunger en glad truddelutt i “Gonna Kill That Man” och svartsjuka uppmaningar som “Come back or die” i “It Should Have Been Me” är lika direkta som roande. “Grandessa Tissen” har dock sina djupa dalar och de svaga spåren är ofta lika substanslösa som de bättre är bra. Kontentan av det blir naturligtvis ett medelbetyg som är så mittemellan att till och med farbror Medel Svensson känns radikal.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …