Hungry Lucy – To Kill A King

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Alfa Matrix, betyg: 0]

För mig var Hungry Lucy ett fullständigt okänt namn när jag fick skivan i handen. Efter lite efterforskningar har jag tagit reda på att det rör sig om en amerikansk duo och att detta är deras tredje fullängdare.

Det är inte helt enkelt att komma med ett intelligent omdöme om den här skivan. Den är nämligen både trevlig och förhållandevis intetsägande.

Musikaliskt handlar det om stillsamma elektroniska tongångar med kvinnlig sång. De närmsta referenserna jag kan komma med är norska Bel Canto och tyska Chandeen. Dessa är dock inte helt rättvisande, då Hungry Lucy har ett kallare och mer kliniskt sound.

Även textmässigt är Hungry Lucy kalla och stillsamt melankoliska. Sångerskan Christa Belle berättar sakligt sorgsna anekdoter om svek och förlorad kärlek.

Är det här en bra skiva, då? Nja … låt oss säga så här: “det är en mycket kompetent skiva”. Både musiken, sången och produktionen är helt klanderfri. I små doser är Hungry Lucy en trevlig bekantskap. Problemet är att de blir tjatiga i längden. Den här skivan saknar variation och stämningarna blir aldrig så magiska som gruppen eftersträvar.

Hungry Lucy spelar i divisionen under Bel Canto, Sigur Rós, Dead Can Dance och Cocteau Twins. Men precis som Chandeen och Efterklang så kan de vara ett hyggligt substitut till giganterna.

Lite roligt är vidare att svenska Daybehaviour remixat en av låtarna på plattan.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …