The echoing green – The winter of our discontent

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Infacted Recordings, betyg: 0]

The Echoing Green har hela tiden en “atmosfärisk” ljudbild och ett luftigt anslag. Det är bra melodier och sången smeker trumhinnorna. Men gruppen verkar ha svårt att bestämma sig för om man skall vara dansant synthpop eller tyngre och mörkare.
Jag gillar båda varianterna, men föredrar nog de svängigare och mer direkta upptempolåtarna. Särskilt singeln “The story of our lives” (som kommer i tre olika versioner) där Jenna Londons väna kvinnoröst kommer in och förstärker den episka stämningen.
Musiken låter snyggt för stunden, men när skivan är slut har tonerna svårt att stanna kvar i skallen.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …