BLUNDA – Essence of Chaos

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, , betyg: 0]

Jag har fått äran att följa Blunda från första start och jag blir bara mer och mer övertygad om att Blunda är ett namn för framtiden. Även om vissa tycker att deras sound är något förlegat då de spelar synthpop som härstammar från det tidiga 80-talet. Visst låter det mycket 80-tal om Blunda, men de gör det hela med en fräsch uppdatering från 2000- talet och i det stora hela känns det hela väldigt spännande. Har man sedan sett bandet live, ja då förstår man här något stort på gång.

“Essence of Chaos” är en samling med bandet alla tidigare demos. Blunda sitter med en riktig stark hand, när de presenterar framtida synthpops klassiker som “Reputation”, “Behind Those Eyes” och “Killing Evelyn”. I det hela ganska enkla låtar, men Blunda med sångare Charles i spetsen, får till ett något som tilltalar mig. Charles röst är något som man antingen hatar eller älskar. Den är speciell och jag tycker den ger det lilla extra som gör att musiken fångar ens uppmärksamhet.

Men inget ros utan ris. “Essence of Chaos” är i längden lite väl enkelspårig, bandet får i slutet av albumet svårt att varierar sig. Med lite mer arbete och slit i studion hade denna debut-cd nått oanade höjder. Med Blundas attityd och fräschhet är jag ändå övertygad om att detta rättas till i framtiden.

Frågan är nu när de stora bolagen skall upptäcka Blunda, för inte har de väl lyckats undgå dessa talanger!

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …