Sunday , February 25 2024

Agonised by Love – All of white horizons

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Alfa Matrix, betyg: 0]

Agonised by love kommer från Polen. Jag ska villigt erkänna att jag vet väldigt lite om polskt musikliv. Jag kan på rak arm inte nämna ett enda band eller artist ytterliggare därifrån – om man inte räknar Izabella Scorupco.
Men hade jag några fördomar tidigare så är de som bortblåsta nu, för Agonised by Love är riktigt bra.
Pressreleasens hänvisningar till The Cure och Depeche Mode håller jag dock inte med om. Snarare hör man tydliga kopplingar till grannlandet Tyskland. Här och där hörs ekon från Alphaville och Falco. Fast ABL är mörkare och dystrare.
Det maffiga andraspåret “Silent war” med olycksbådande klockspel låter som den mest spännande scenen i en spionthriller. Överhuvudtaget ligger det en känsla av oro och dramatik över skivan. Och det gillar jag

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …