Thursday , February 29 2024

The Music – Welcome To The North

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Virgin, betyg: 0]

The Music från Leeds i norra England får mig att associera till tidiga U2, men med Rob Harveys ljusa, sirenliknande röst istället för Bonos karaktäristiska stämma. Som bäst är The Music när de får till ett svängigt groove med mycket percussion som i “Bleed from within” och när syntharna släpper loss tillsammans med percussion i medryckande “Breakin´”. Även det stegrande larmet i “Cessation” och det hårda pumpandet i “Guide” är tilltalande.
Som sämst blir gruppen i längden. Harvey´s röst tenderar att bli tämligen enformig att lyssna till efter ett tag. Det är för mycket gapande helt enkelt och då låtmaterialet dessutom sviktar i balladliknande “Fight the feeling”, “Open your mind” och “Into the night” tappar jag såväl koncentrationen som intresset för cd´n. Inte heller arenarocken i “One way in, no way out” och enformigt hemska “I need love” med sina discotrummor fungerar. Lite synd med tanke på att det här är ett rätt trevligt band för övrigt. Singlarna som är tagna från albumet och som inleder plattan – “Welcome to the north” och “Freedom fighters” – är okay men inte mer. Den förstnämnda lär tilltala de U2-fans som saknar perioden då bandet skapade Boy, October och War. “Freedom fighters” är hårdare och i mitt tycke bättre med sitt fläskiga riffande, men i det stora hela upplever jag bägge som mellanlåtar.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …