Seize – The Other Side Of Your Mind

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Alfa Matrix, betyg: 0]

Fransk/brittiska duon Seize har med “The Other Side Of Your Mind” knåpat ihop en riktigt bra popplatta med både bredd och variation. Även om det mesta är upptempo så blir det inte särskilt tjatigt. Mycket beror på fantastiska Sandrine Gouriou, som sjunger som en gudinna. Senast jag hörde något liknande var när jag upptäckte EnCounter och Hanna Jonssons fenomenala röst.

Överhuvudtaget är det svårt att släppa EnCounter när man lyssnar på Seize, för likheterna finns även på det musikaliska planet med energi och spelglädje. Likheter finns även med Daybehavior och Kosheen.

På det hela taget en skön partyplatta alltså som tveklöst skulle genererat videos på MTV och placeringar på Trackslistan om den släppt på ett majorbolag. Eftersom så nu icke är fallet hoppas jag att den ändå hittar hem till publiken den förtjänar.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …