Sunday , February 25 2024

Square – Organic Square

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Fuzzorama Records/ Fucking Northpol Records, betyg: 0]

Visst är det kul med den här hyperspeedade, energiska ska-musiken i mindre doser. Man blir glad av den. Texten till “Muffin” är rolig och banjon i “Run around naked and destroy (party on my own)” är charmig. För att inte snacka om låttiteln. Att Square låter trumpet, trombon och dragspel samsas med synth och elgitarrer gör inte saken sämre heller. Det är dessutom ett schysst grepp att plötsligt köra dubreggae i “Frizzy man” och få låten att flippa ur totalt mot slutet. Och twangguran i “Hot ice” sitter perfekt.
Men efter halva plattan är jag utmattad. Jag orkar inte mer. Det är inte fel på några låtar eller så. Problemet ligger inte där. Det blir bara för mycket helt enkelt. Man tröttnar. Det höga tempot blir enahanda i längden och efter ett tag sitter jag bara och längtar efter att Square ska lugna ner sig en stund, köra en soft låt eller två som omväxling. Inte minst för dynamikens skull. Som det är nu måste jag avlyssna plattan i omgångar. Sex spår först, sedan paus och därefter sex spår igen. Då funkar det utmärkt. Men ska det vara på det viset borde Square ha givit ut ett par ep´n istället. För övrigt händer det massvis i varenda låt. Killarna är duktiga musiker och vågar verkligen utmana genren till det yttersta. Men snälla Square, ta ett break eller två på nästa fullängdare så att man får andas lite också. Då blir tvåan en trea direkt.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …