Crack ov dawn – Dawn Addicted

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Equilibre Music, betyg: 0]

Crack ov Dawn´s goth-metal för mina tankar direkt till en mix av Marilyn Manson och Pain. Fast det här bandet spelar i en helt annan liga. Att jämföra ovan nämnda band med Crack ov Dawn, är egentligen en förolämpning mot dem, för just så dåliga är “Dawn Addicted”. Ungefär som att jämföra ett division 6 lag med ett Allsvenskt lag.

Bandets texter byggs upp runt könsorgan och ordet “fuck”, då och då kan man höra “bitch” också. Detta kan kanske förklaras i att bandet är franskt och besitter begränsade kunskaper i det engelska språket. Men trots detta, kan man kräva att bandet ska skriva texter som sträcker sig över midjan. Detta kombinerat med bandets totala oförmåga att få liv de i attackerande gitarr-riffen och sångarens klena strupe, gör detta bara till ett patetiskt försök att väcka fransk metall till liv.
Om man ska använd Timbuktus ordval “Botten is nådd”, så är det definitivt rätt läge, när Crack ov Dawn försöker sig på att göra en version av U2´s “Pride (In the Name of Love)”, här omdöpt till “Pride (In the Name ov Love)”. Att förövrigt ens nämna bandets egan låtar, känns bara överflödigt. Ni förstår ju själva att det här inte kan bli annat än en sågning längs med fotknölarna. Fransk goth-metal, rockar helt enkelt inte fett!

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …