Wednesday , February 21 2024

The Azoic – Illuminate

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Infacted Recordings, betyg: 0]

Musiken på The Azoics nya skiva “Illuminate” innehåller tillräckligt mycket energi för att knäcka vilken Duracellkanin som helst. Med få undantag rör sig duon i hastigheter runt de 140. “Illuminate” är således knappast att betrakta som någon avslappningsskiva.

Musikaliskt befinner sig The Azoic till stor del på future popens domäner, med dragning åt eurodisco. Många låtar hade lätt platsat på en Absolute Dance samling, eller på något käckt klubbgolv. Trots detta tycker jag att plattan är riktigt bra, för genom den trista hitlistedimman reser sig torn av originalitet och egna idéer. Normala future pop arrangemang leds fram av annorlunda låtstrukturer, och det hela toppas utmärkt av Kristy Venricks sång. Ibland nasalt, ibland änglalikt, ibland nästan pinsamt opolerat levererar hon texterna. I sina ljusaste stunder får hon mig att associera till Bel Cantos fenomenala sångerska Annelie Drecker.

Även om “Illuminate” kanske inte räcker hela vägen fram till målsnöret för en guldmedalj så är det ändå så pass bra att jag kommer att slita en del på den.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …