Wednesday , July 17 2024

Telephone Jim Jesus – A Point Too Far To Astronaut

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Anticon, betyg: 0]

Telephone Jim Jesus utgör i vanliga fall en tredjedel av Restiform Bodies. Han har också varit en återkommande producent till Sole. Idén till denna soloplatta föddes för ett par år sedan, under dessa år har Jim Jesus samlat på sig idéer och ständigt förnyat sina gamla låtar.

“A Point Too Far To Astronaut” är en psychadelisk resa som är som en berg o dalbana. Vi bjuds här både på väldigt lugna beats för att sedan övergå i en rejäl fartökning. Det här förstärks även av låttiden, låtarna på “A Point Too Far To Astronaut” ovanligt korta för att vara instrumentalisk musik. Jim Jesus försöker att bjuda på sig själv genom detta instrumentala soloprojekt, vilket han också lyckas med. I ljudlanskap uppbygga av bl.a. samplingar, trumbeats, gitarrer och pianomelodier, lyckas han att fånga min uppmärksamhet.

Jag har dock svårt att se vad en sådan här cd har för funktion. Jag skulle möjligt kunna tänka mig det här som filmmusik eller som bakgrundsmusik i ett galleri. I pressreleasen läste jag att låten “War Troy” nämndes som en framtida julsång. Jag tycker att det mer liknar en avslutningslåt till en halvtaskig amerikansk komedi.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …