Wednesday , June 19 2024

Sunrise – Traces of nowhere

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jens Leinonen)

[album, Lifeforce records, betyg: 0]

Polska Sunrise är straight edge och heavy metal på samma gång. Det är ju så härligt progressivt att man nästan baxnar, ungefär som omtänksamma konservativa. Men alla som känner urtypen av hårdrockare och en typisk konservativ håller nog med om att den här fusionen känns lika efterbliven som den där (hänger ni med?). Detta tredje album av polackerna låter väääldigt mycket heavy metal. Bathory och Venom mixat med lite bay-area thrash. Det enda som faktiskt minner om “kryss-näve”-soundet är fotbollskörerna som infinner sig på nästan vartenda ett av de nio spår som utgör “Traces of nowhere”.

Vår vän Pat, bakom micken, vrålar inte så argt som man hoppats på. Hans gormande låter mer som Tommy Körberg en svår morgon. Nu brukar ju inte heavy metal sångare låta särskilt ilskna, men om man är sXe och skriver låtar som behandlar detta ställningstagande så tycker jag nog att man borde skrika ganska ilsket ändå. Världen har ju liksom inte riktigt nyktrat till än.

Hursomhelst är plattan en hyfsat charmig liten bekantskap. Att tyskarna på Lifeforce är ansvariga för släppet förvånar näppeligen då Sunrise bjuder på både dubbla baskaggar och acceptabel hårdrocksproduktion. Mycket mer krävs som bekant inte för att gå hem hos dem. För mig räcker det möjligtvis en kväll, men inte längre än så och i det långa loppet räcker ju en kväll inte särskilt långt alls.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …