Wednesday , April 17 2024

Nya livstecken från Dead can Dance

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Johan Arenbo)

Australiensiska Dead can Dance har gjort sig ett namn genom att kombinera dyster pop med medeltida influenser och världsmusik. Bland deras många fantastiska skivor kan nämnas Spleen and Ideal (1985) och Into the Labyrinth (1993).

De senaste åren har det dock varit tyst om duon. Medlemmarna Lisa Gerrard och Brendan Perry har istället ägnat sig åt diverse soloprojekt. 2005 verkar dock bli året för en efterlängtad återförening. Enligt rykten skriver gruppen på en ny platta. Helt säkert är, i alla fall, att de kommer att ge tre konserter i Tyskland i vår:

26.03.05 Köln, Philharmonie
27.03.05 München, Philharmonie
29.03.05 Berlin, Philharmonie

Om du vill ha en oförglömlig upplevelse av skönhet och stillsam melankoli bör du inte missa denna reunion-turné.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …