Saturday , February 24 2024

Diskodiktator – The world according to Diskodiktator

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Energy Records, betyg: 0]

Diskodiktator består av Johan Billing och Magnus Johansson. The World According to Diskodiktator innehåller över en timmes speltid. Detta blir lite för mycket. En del material hade kunnat plockas bort, exempelvis trista “Random Mark”, för att få en bättre helhetsbild. Musiken är relativt blandad med inslag av ambient, synthpop och lite mera dansanta men ändå avspända tongångar. Naturligtvis så bjuder den forne S.P.O.C.K.-medlemmen Johan också på en hel del rymdljud hela skivan igenom. Den andre medlemmen Magnus är bror med Jay Jay Johansson. I stillsamma “Reload” så finns likheter, både sångmässigt och musikaliskt, med Jay Jays senaste, mera elektroniska material. Andra starka låtar på skivan är “Tears On The Pavement” och “I Turned My Back On Rock´n´roll” där vocodersång och vanlig sång blandas på ett snyggt sätt. Det är en helt ok skiva men med ett par trista låtar bortplockade så hade helhetsbetyget blivit högre för visst finns det ett flertal låtar på detta alster som är bättre än vad betyget visar.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …