Wednesday , May 22 2024

The 21st Century Noise – The 21st Century Noise

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Get Off My Records/Sound Pollution, betyg: 0]

Studsig, energisk uptemporock med influenser från såväl punk-eran som mods-eran. Lägg till en massa stökig garagekänsla samt några schyssta pop-melodier så förstår ni vad som levereras av Jörgen Åhman (sång och gitarr), Nina Pudas (sång och bas) och Daniel Gamba (trummor och bakgrundssång). Trions debutalbum består av elva spår där många gungar och svänger friskt som partyrock ska göra. Andra låtar är svagare, men i sin helhet är det här en trevlig platta. Knappast nyskapande eller djup, men underhållande och med full fart från första till sista spåret. Kanske hade bandet vunnit i dynamik på att lägga in åtminstone en eller två lugna låtar på plattan också, men helt nödvändigt känns det inte. Innan gruppen spelade in fullängdaren hade de givit ut två singlar och tre låtar från dessa finns även här: “Fake song´s are dead”, “Let´s leave” och “It´s alright, it´s ok”.
Ninas röst påminner om en kombination mellan Lene Lovich´s och Poly Styrenes (X-Ray Spex), medan Jörgens har en förmåga att kännas mer anonym. Tillsammans ger de dock plattan den nödvändiga variation som behövs för att man inte ska tröttna. Gillar du Parker, Hellacopters, tidiga The Kinks och The Who, Nomads, The Hives och energirik punk så är The 21st Century Noise och deras debutalbum någonting du bör kolla in. Gör så.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …