Thursday , February 29 2024

Fabolous – Real Talk

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Atlantic/Warner, betyg: 0]

Efter Ghetto Fabolous (2001) och Street Dreams (2003) kommer nu rapparen Fabolous tredje fullängdare, Real Talk. Tillsammans med producenterna Scott Storch, The Neptunes, Just Blaze, Rick Rock och Tone And Poke har han lyckats få ihop en rätt trevlig platta.
Det är inte ofta min 13-åriga dotter uppskattar samma musik som jag, men den här plattan föll hon pladask för. Själv är jag inte fullt lika entusiastisk, men här finns ett gäng medryckande spår som “Real talk (123)” med sin simpla refräng, den lätt spöklika “It´s gangsta”, “Church” med sin gospelfunk och svängiga “Tit 4 tat” där Pharrell medverkar. Även “Girls” och “In my hood” med sin barnkör är höjdpunkter.
Skivans första singel “Breathe” känns som ett något märkligt val, eftersom den är långt ifrån cd´ns främsta spår, men den hittar säkert sin publik. Rent allmänt kan det konstateras att Real Talk existerar i ett mellanläge. Plattan är inte hyperkommersiellt tillrättalagd, men inte heller rått och ruffigt bakgatuhård. Som sämst känns den riktigt r n´b-mesig. “Baby” tillsammans med Mike Shorey och “Young and sexy” med både Shorey och Pharrell är skittrista spår, men som tur är finns det inte många sådana. Produktionen är snygg och ren, melodierna fungerar oftast och allt som allt är det här en trevlig bekantskap, om än inte världsomvälvande.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …