The Night Keys – Poster

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Tacksam, betyg: 0]

The Night Keys släpper nu sin första fulllängds-cd, efter att fått mycket bra kritik och lovord från ledande musikpress. Jag fick äran att skriva om detta band redan på demostadiet och utnämnde dem till “Numrets demoband”. Det är nu med glädje som jag sitter med med bandets debut cd “Poster” i min hand. Bandet har ingen given bandsättning förutom bandets ledande sångare och låtskrivare Andreas Hummerdahl, på “Poster har han val att jobba med två olika konstelationer av The Night Keys

The Night Keys spelar en lugn och melankonisk pop med mycket lidelse och inlevelse. De använder sig även av mycket stråkinstrument som ger soundet ett djup och en skön känsla, det väcker ens uppmärksamhet. Bandets sångare och frontfigur har även en speciell röst som får mig tollbunden i min fåtölj.

Det här är ingen platta som man spelar när man har fest hemma, “Poster” skall avnjutas under lugnare former, varför inte med goda vänner och en varm kopp choklad. “Poster” väcker känslor och får mig att tänka till. Här finns en baktanken bakom texter och musikarrangemanget, bl.a. i “Their Anthem, our Arsenal” som beskriver bandets rädsla och den olustkänsla som väcks när de ser på nyheter. Låten “Poster” berättar om de posters som ofta sitter på tågstationer och vad de verkligen betyder. Och så här fortsätter det genom helan “Poster”. Andreas och The Night Keys bjuder verkligen på sina innersta tankar och själar, på ett övertygande sätt.
“Poster” finns att köpa på bandets hemsida www.nightkeys.com

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …