Mellow – Tonight…

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[demo, Inget, betyg: 0]

Fem killar och en tjej gör vemodig valium-pop med romantiska melodier som får mig att tänka på Tindersticks, Björks lugnare stunder, samt en gnutta Morrisey emellanåt. Det är skön avkopplande musik med en röd tråd, som löper från gruppnamnet via materialet till framförandet, utan att vare sig brista eller ens darra till på vägen. Inte illa pinkat av ett debutantgäng. Mellow tycks ha konceptet glasklart för sig och de följer intuitionen till punkt och pricka.
Risken med ett band som Mellow är annars att en framtida fullängdare kan bli alltför sömnig i längden och vitsen är ju inte att lyssnaren ska somna eller tappa koncentrationen. Under de åtta spår som Tonight innehåller uppstår aldrig denna fara och det är i sig fantastiskt. Balansen är perfekt avvägd och det faktum att Simon Båkman och Christine Rosén delar på sången minskar risken för okoncentration ytterligare. Däremot hade det gärna fått brinna till lite mer på sina ställen och jag hade gärna sett att det instrumentala varit lite mer farligt, oväntat och kanske experimentellt. Men det är radanmärkningar och ingen egentlig kritik.
Enligt uppgift har Mellow som enda band hittills blivit valda till månadens demo på P3 dubbla gånger. Jag är inte särskilt förvånad. Däremot blir jag förvånad om inte det här bandet har ett skivkontrakt inom en mycket snar framtid.

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …