Sunday , February 25 2024

V/A – Plutonium Showcase

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[samling, Plutonium Distribution, betyg: 0]

Skivbolaget Plutonium drivs av de två eldsjälarna Christoffer Gunnarsson och Hannes Hellman. Bolaget startades för att ge som de själva säger, “musikmarknaden en större bild, valmöjlighet och frihet”.

Samlingen “Plutonium Showcase” ger ett smakprov på detta. Man får snabbt erfara Plutoniums breda register. Man finner Aggressiv noise, avslappnad ambient, mörk EBM och lite upbeat synthpop. Grupperna som är representerade är, Fancy Face, HHH, Krakilöki, Replicato, Ctikk, TWZ och Trashcandogchoir.

Den här samlingen är väldigt svårbedömd, då de gruppernas olika musikstilar spretar åt höger och vänster. Till exempel har vi Ctikk som leverar old school EBM och Fancy Face som spelar ambient i mjukare tongångar. Om Ctikk spelar old school, så representerar Replicato den nyare formen av EBM. Ja, kort sagt finns alla elektroniska stilar representerade på denna samling.

Samlingen är intressant men spretar alltför mycket åt olika håll för att falla mig i smaken. Det blir som en “Gott o Blandat”-påse där man pillar bort bitar som man inte gillar. “Showcase” är mer som en promotionsamling, som innefattar allt vad bolaget har att erbjuda och är ämnat mer åt media. Jag ser dock väldigt positivt till bolagets idé, med att försöka sprida den elektroniska musiken vidare.

OBS! Är ni intresserade av lite ny fräsch musik får ni skynda på. “Showcase” släpps nämligen bara i 100 exemplar.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …