Improvised – You Gain What You Get

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[demo, Inget, betyg: 0]

Improvised är fyra killar i artonårsåldern med hemvist Göteborg. Med You Gain What You Get har de fått ihop en sju-spårs demo som inte alls låter illa. Talang finns tveklöst inom gruppen och av låtarna att döma har de studerat Nirvana, både på längden och bredden. Bandet har dock inte kommit så långt att de skriver lika slagkraftiga låtar som “Smells like teen spirit” eller “Come as you are”, men de är i trakterna och nosar. Den jazziga “Mary from Maryland” kletar sig fast i minnesbanken efter ett par lyssningar och inledande “Then he went straight to hell” sätter sig snabbt. Det bådar gott.
För övrigt finns alla ingredienser här: snygg produktion, ångestladdad sång, inte helt olik Cobains emellanåt, variation i tempo och volym, samt inlevelse och förmåga att uttrycka den.
Än så länge känns bandets material i spretigaste laget, men med tanke på att det här är en debutdemo – samt med killarnas låga ålder i beaktande – kan man inte begära att allting ska vara färdigbakat. Som det är nu experimenterar de friskt och ibland fungerar det bättre och ibland sämre. Men i det stora hela är det här en imponerande platta från ett band med framtiden för sig. Vad de möjligtvis bör ta sig en funderare på är om de fortsättningsvis vill låta som Nirvana-wanna-bees eller om de ska utveckla sin egen gruppersonlighet istället.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …