Thursday , February 29 2024

Virtual Embrace – Escape To Insane

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Alfa Matrix, betyg: 0]

Virtual Embrace är ett nytt namn som har blossat upp på EBM scenen. Bandet eller snarare detts soloprojekt består av Mike Johnsom, som tidigare har figureat i band som Sero.Overdose, Agonoize och Infekktion.

Mike själv vill beskriva sig som en leverantör av ett hårt okompromissat djävulskt elektroniskt vapen, vad han menar med detta vet jag inte riktigt. Men inte låter hans musik så farlig som han själv beskriva den.

“Escape To Insane” är en gedigen EBM platta för dig som gillar Suicide Command, DIVE eller varför inte Fronline Assembly. Albumet ryms av låtar med ett kraftigt upbeat-sound, det märks väldigt tydligt att Mike vill få folk att röra på sig på dansgolvet. Och det lyckas han med också, med låtar som “Must i Go?”, “Dementia” och “The End” lämnas ingen oberörd på dansgolvet. Virtual Embrace har här släppt ett EBM album som väcker ett nytt hopp i en genre som kanske har sett sina bästa dagar.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …