Saturday , April 13 2024

The Projects – Let´s Get Static

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Track & Field/ Border, betyg: 0]

Med punkig frenesi och tokvilda synthar inleder The Projects sin första fullängdare. Bandet består av tre män och två kvinnor, vars ambition tycks vara att återskapa 80-talets alternativrockscen. Det vill säga den studsiga, lekfulla, flippriga och oförutsägbara sidan av alternativrocken som då låg på vissa av de uppväxande små independentbolagen. Och det lyckas The Projects riktigt väl med. Gitarrljudet är tunt och strängarna tycks spända så hårt det går. Lisa´s och Graem´s röster ger ungefär samma effekt som hos B-52´s. Syntharna bubblar, svichar, spinner och klinkar medan bas och trummor spikar ihop rytmer och mönster som om de försöker bygga en lådbil istället för att skapa musik. Singlarna “Entertainment” och “Ulysses in the supermarket” finns med. De är lika robotstela som resten av materialet. Och detta är naturligtvis väldigt charmigt, men samtidigt smått arbetssamt i längden.
Minns du The Plastics, Ståålfågel, Frank´s Chicken, The Raincoats och Flying Lizards? Slå ihop samtliga och ge dem ett gäng analoga synthar så har du en ungefärlig idé om hur den här galenskapen låter. The Projects byter takter lite hur som helst, slänger in refränger som känns onaturligt placerade till verserna och vad det än blir så inte blir det enformigt. Däremot känns det lätt amatörmässigt, precis som många av banden gjorde i början av 80-talet. Klart underhållande om än inte en nödvändighet för andra än de riktiga flipperspelen där ute.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …