Wednesday , July 24 2024

Safari On Pluto – You Go To My Head

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, V2 Records / Background Beat, betyg: 0]

YES! Det här är så jaevla bra att jag egentligen bara har en invändning. Men den tar vi sist, först kommer hyllningarna.

Safari är en ny grupp, men det är inga nykomlingar bakom namnet. Först och främst märks Cesar Vidal, som häromåret slog igenom rejält med sitt Cesars Palace. I Safari har han sällskap av Johan Elmros och Mattias Holmlund som båda bidrar ned erfarenheter från punksvängen i bandet Blender. Dessutom har Johan spenderat de senaste åren i DJ-båset och som remixare. Resultatet blir störtskön pop/rock presenterad i snygg synthförpackning. Jag skulle vilja säga att Safari On Pluto tar upp stafettpinnen som legat mer eller mindre orörd på golvet alltsedan Robot lämnade scenen.

Strukturen är den enkla och raka popens, men rockens ruffiga driv och energi. Med hjälp av vocoders eller andra effekter tillsammans med sköna analoga ljud och blippiga slingor lyckas varje låt att göra mig sprittande glad. Alla som hört/sett singeln”Crazy Dream” förstår nog vad jag menar. Ändå går det inte att peka ut någon enskild låt som bättre än någon annan, utan allesammans måste pekas ut som bäst.

Till slut måste jag då ta upp min invändning mot skivan, och det är längden. Plattan innehåller 10 spår, med en sammanlagd speltid på 34 minuter. Det är för lite, i synnerhet när det är så här jämrans bra. Jag vill ha meeer, och det kunde fått plats. För inte kan väl trion enbart snickrat ihop dessa små underverk, för att sedan inte alls ha något mer i rockärmen?

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …