Thursday , July 25 2024

Rallypack – Sod Off God! We Believe In Our

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Curling Music/ Border Music, betyg: 0]

Martin Westerstrand från Lok sjunger, skriker och vrålar i Rallypack nu för tiden. Daniel Cordero som också har ett förflutet i Lok hanterar basen och på trumpallen sitter Ian-Paolo Lira och slår ur sig aggressionerna. Någon gitarrist har man inte. Istället spelar Max Flövik el-cello och det känns som ett nytt, fräscht grepp inom den hårda rockens domäner.
Den som tittar på ZTV har redan sett videon till “Traktor” och vet således vad det här handlar om. Nämligen en utveckling av det Lok gjorde förr i tiden. Själv gillade jag dem och det är glädjande nog ingen jätteskillnad på Rallypack. De huvudsakliga nyheterna är att Westerstrand numera sjunger på engelska, vilket jag tycker är lite synd eftersom hans svenska texter var rätt kul. Den positiva nyheten är att musiken känns mer lekfull än tidigare. Två schyssta exempel på det sistnämnda är singeln “Luke Skywalker” och “I honestly understand shit”. Men tro nu inte att de brutala riffen har givit vika för det. Rallypack är minst lika hårda som Lok var, men det känns som att de nu vågar ta ut svängarna mer och det kan jag bara se som positivt. Låtmässigt håller inte Sod Off God!We Believe In Our Rockband hela vägen fram, men det finns tillräckligt många intressanta låtar här för att inte göra någon besviken. Kan bandet, till nästa platta, höja standarden ytterligare så kommer den att bli en atombomb.

Om Webbmaster

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …