Stry & Florian – Sjunger Kriminella Gitarrer

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Heptown Records/ CDA, betyg: 0]

Det här är en nyinspelning av Kriminella Gitarrers första punksingel från 1978. Således innehåller den kultklassikern “Vårdad klädsel” och singelbaksidans “Förbjudna ljud”. Medverkande är Stry Terrarie på sång (f.d. Ebba Grön, Imperiet, Garbochock m.fl), Bo Florin på sång och Mats Jeppsson på gitarr (bägge från Raise Cain och 69-Hard), Christian Fridlund på bas (från 69-Hard) och Richard Dahl på trummor (Boogie Fever). De tre sistnämnda herrarna har alla varit med i United Enemies också.
Den här singeln är väl mest ett måste för punknostalgiker och yngre punkare som inte hittar originalutgåvan längre, men samtidigt är det lite kul att höra plattan. Främst för att återigen uppleva hur oskyldiga de “hemska” svenska, punktexterna egentligen var på den här tiden. I efterhand har man lite svårt att inse hur den äldre generationen kunde uppröras så mycket av punken. Men “Vårdad klädsel” är ju en schysst låt inom genren. Baksidan är mindre intressant däremot.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …