Red Harvest – Internal Punishment Programs

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Nocturnal Art/ Sound Pollution, betyg: 0]

Norska Red Harvest lirar hård industrimetal på denna, sin fjärde platta, Internal Punishment Programs. Lrz synthar, samplingar och programmeringar smattrar, låter som en svärm kåta bin eller ilskna motorsågar mellan låtarna, men det är hårdrocken i sig som dominerar plattan. Sångaren Ofu Khan låter som en lungcancersjuk då han growlar och gormar över TurboNatas gitarr, Thomas B´s bas och E_Wroldsens smiskade trumskinn. Produktionen är snygg. Inspelad i Subsonic Society Studio i Oslo och mixad i Fredman Studios i Sverige av Fredrik Nordström har resultatet blivit både tungt, rent, köttigt och dynamiskt.
Låtmässigt är inte Internal Punishment Programs lika stark. Vissa spår som “Symbol of Decay” och “Wormz” har en förmåga att stanna kvar i medvetandet längre än andra, svagare spår, men i det här fallet spelar det inte så stor roll. Plattan är ungefär som att se första Alien-filmen. Några svagare scener förstör inte helhetsintrycket och det är det som räknas. Dessutom påminner atmosfären och mörkret i Red Harvests musik om Alien också. Här finns samma krypande ondska, samma teknokratiska inredning och samma dödliga attacker, när det vill sig. Inte tokigt. Men Internal Punishment Programs är ingen filmmusik och trots att skivan är både fascinerande och bra så kunde den vara starkare. Främst låtmässigt, men den hade också vunnit på att slippa growlandet.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: It's For Us - Out Of Time

It´s For Us – Out Of Time

En bebis jollrar, titelspåret ”Out Of Time” startar och slungar oss direkt in i The …