Tuesday , March 28 2023

Engineers – Folly

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[EP, Pias/Playground, betyg: 0]

Det här är riktigt RIKTIGT bra. Brittisk press lovordar de fyra Manchester-pojkarna, och det är inte svårt att falla in i hyllningskören. “Folly” är Engineers tredje release som föregåtts av ett par singlar, och jag har redan nu stora förväntningar på en eventuell fullängdare. “Folly” är en 6-spårs mini CD mättad med vacker, stillsam gitarrpop. Det låter lite som en korsning mellan Slowdive och lugna Pink Floyd, kryddad med Cocteau Twins stämningar. Det låter som musik till undervattensfilmer. Det låter som musik till soliga skogsgläntor. Det låter som musik för vilsna och frusna själar, musik som tröstar och värmer. Därför mitt självklara tips till alla som uppskattar vacker musik: avlägg ett besök hos den lokale plattmånglaren. Du kommer inte att ångra dig.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Kjellvander Tonbruket - Fossils

KjellvanderTonbruket – Fossils

KjellvanderTonbrukets förra album, Doom Country, var en grym platta, tung och lätt att falla pladask …