Slagsmålsklubben – Sagan Om konungens Årsinkomst

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Beat That, betyg: 0]

SMK är tillbaks med sitt andra album. Som vanligt har låtarna döpts till obegripligt sjuka och komiska titlar som “rakade ögonbryn ska det vara” och “grovhuggen kepsgubbe”. Detta gör att många betraktar dem som oseriösa utan att knappt ha hört dem, vilket är synd för denna skiva visar sig bli bättre och bättre ju mer man lyssnar. SMK visar på detta 13-spårs alster att man har en stark förmåga att snickra ihop sköna melodislingor och skapa starka instrumentala synthlåtar. De tar sig an Roky Ericksons, ” You don´t love me yet” (“Djur don´t love Mir yet”) med hjälp av röstvocoder, vilket ger ett mycket snyggt resultat. Det är bara hoppas att det blir mer sång på det sättet i fortsättningen. Det är en av de bästa låtarna tillsammans med “bib” och “rakade ögonbryn ska det vara”, sen kan man tycka vad fan man vill om titeln. Sammanfattningsvis är Sagan Om Konungens Årsinkomst ett välarbetat och genomtänkt syntalbum som håller jämn hög kvalité.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …