Thursday , July 25 2024

Wild Evil Entertainment Dept. – Wild Evil Entertainment Dept.

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Cph-Sound, betyg: 0]

Skräpigt, röjigt, slamrigt, bitvis kaotiskt och fullkomligt underbart. Wild Evil Entertainment Dept. låter vilda och oborstade, som förtjusande rockande fyllon på en skitig bakgata, full av sopor och skräp sent om natten. Tankarna går till Iggy & The Stooges i början av deras karriär, till New York Dolls, The Jesus & Mary Chain´s debut och MC5. Även Velvet Undergrounds mest disharmoniska ögonblick bör nämnas. Men Wild Evil Entertainment Dept. låter som de gör, utan att kopiera något av dessa band.
Det här dansk-isländska bandet har verkligen lyckats skapa sig ett eget sound som känns både trasigt, charmigt och störigt, samtidigt som det svänger ett gäng. Första intrycket var att sången ligger märkligt låg i mixen, som om de vill dölja en undermålig vokalist, men efter några spår klarnar det och även om det finns en punkig grund i Wild Evil Entertainment Dept. så undviker de fällan att bli ett vanligt, ordinärt punkband och gör istället någonting väldigt egensinnigt av förebilderna, vilka dessa än må vara.
Kort sagt: detta är rebell-rock n roll av finaste trash-estetik och trots att alla de tio spåren inte känns lika starka så överser man lätt med det, eftersom soundet är så oerhört fascinerande.
Människor som gillar välproducerad, välspelad och tillrättalagd musik kommer med all sannolikhet att avsky den här plattan. Själv älskar jag den för den uppkäftiga frihetskänsla och totala avsaknad på inställsamhet som den förmedlar.

Om Webbmaster

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …