Tuesday , April 23 2024

Trioxia – Flames of prophecy

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Independent/ Risestar, betyg: 0]

2003 spelade Trioxia in sin första platta, en demo kallad Battle of demons och fullängdaren Flames of prophecy gavs ut i början av 2004. Därefter har gruppen turnerat i hemlandet Italien och enligt planerna ska en ny platta spelas in i slutet av året, samt att en höst- och vinterturné ska inledas.
Vad Milano-sönerna sysselsätter sig med på Flames of prophecy är melodisk powermetal. En genre som det finns lika många musiker som publik inom snart. Således blir det allt svårare för banden att skilja sig från mängden. Trioxia lyckas inte på den punkten. Åtminstone inte i positiv bemärkelse. Vad som får herrskapet att framstå som originella är nämligen Krons extremt taskiga, engelska uttal. Rösten är det inget fel på, men resultatet blir lätt skrattretande när en svulstig ballad som “In the eyes of the end” förvandlas till rena katastrofen på grund av sången. Så var den knappast menad när den skrevs. Några njutbara låtar har Trioxia trots allt fått till. “Ready 4 damnation” har en trevlig refräng och “Justice” med sitt snygga keyboardsolo är smittsam. Även uptempo-dängan “Hand of revenge” fungerar för mig. Förhoppningsvis gör nu bandet sin nästa platta på italienska istället. Det vore befriande.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …