Phonodrive – One

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Sonic Boom Records/Dead Frog Records, betyg: 0]

Trummor, bas, två gitarrer och kvinnlig sång. Phonodrive gör avskalad, lättlyssnad pop. Inget fel i det i och för sig, men när låt efter låt går in genom ena örat och ut genom det andra, så känns det rätt meningslöst. Corinna Lieb har en spröd, flickaktig och småcharmig röst, men den utmärker sig inte. Musikerna gör vad som förväntas av dem, men de skulle kunna ersättas av nästan vilka som helst. Således finns det två problem med Phonodrive som jag ser det: ett alltför anonymt sound och alltför anonyma låtar.
Nu är det kanske inte fullt så illa som det verkar. Här och var glittrar det till lite trots allt. Som när de skippar den lättviktiga popen, vrider upp volymen och stampar på fuzzpedalen. Det sker i “There´s nothing worse” och plötsligt känner jag hoppet spira. Dessvärre är bandet, redan i spåret efter, tillbaka där de började. Andra låtar som höjer sig något över det för övrigt mediokra materialet är singelspåret “Don´t forget me” och vackra “Senses”.Tyvärr räcker det inte på långa vägar för att sälja in One hos mig. Det finns så många andra, mer intressanta popband och plattor att satsa på än den här, inte minst i Sverige och från distributören Dead Frog Records. Kolla in dem istället.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: It's For Us - Out Of Time

It´s For Us – Out Of Time

En bebis jollrar, titelspåret ”Out Of Time” startar och slungar oss direkt in i The …